denhaag4u{december 12, 2006}   Identificatieplicht schiet doel voorbij.

Identificatieplicht schiet doel voorbij.
De invoering van de identificatieplicht heeft er tot nog toe niet voor gezorgd, dat er door die draagplicht ook maar één terrorist is gearresteerd. Als je wordt aangehouden omdat je fietslampje het niet doet, dat heb je de eerste bekeuring al te pakken en vervolgens krijg je een tweede bekeuring omdat je, je identiteitsbewijs niet bij je hebt. Als je er nog jong uitziet, zou je zelfs kunnen zeggen dat je pas 13 bent als je, je identiteitsbewijs weer eens in je sportkleding, schooltas of een ander jasje hebt laten zitten. Je hoeft namelijk hélemaal niet te bewijzen dat je 13 bent. Die kreet “de politie is je beste vriend” moeten ze maar eens waarmaken en je dus een nieuw fietslampje geven, als de zoveelste het weer eens net begeven heeft, in plaats van je zakgeld in te pikken.
Maar je kan ook even kijken wat je er tegen kan doen bij het Meldpunt misbruik identificatieplichtWij raden mensen NIET aan om te zeggen dat ze 13 zijn.
We raden IEDEREEEN WEL aan om te weigeren legitimatie te tonen als daar onterecht om wordt gevraagd. We raden mensen ook aan om te klagen als ze onterecht een boete kregen. We raden mensen aan om GEEN onterechte boets te betalen.
En we raden vooral iedereen aan om op alle mogelijke wijzen ervoor te zorgen dat de wet op de uitgebreide ID-plicht ter discussie staat en afgeschaft wordt.In november 2006 werden weer 3.647 ID-boetes uitgedeeld. Waarvan 381 aan jongeren van 14-en 15 jaar.De totale score staat op 103.497

Kreeg je ook een boete? Laat het ons weten.
De gekste, belachelijkste, zieligste meldingen belonen we iedere maand,
en wie een ID-boete op zijn 14e verjaardag kreeg krijgt taart.
Wil je meer informatie, of helpen om informatie te verspreiden, neem dan contact op met het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht
Lauwerecht 55, 3515GN Utrecht
of via e-mail: meldpunt@ID-nee.nlGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: