denhaag4u{december 22, 2008}   Weer uitstel praktijkexamen bromfietsers en brommobielen.

 

Weer uitstel praktijkexamen bromfietsers en brommobielen.

De invoering van het praktijkexamen voor bromfietsers en brommobielen wordt weer op de lange baan geschoven.

Nu nog steeds alleen theorie-examen voor rijbewijs AM
Eerst was er de verwachting dat eind 2007- 2008 voor het rijbewijs AM niet alleen een theorie- maar ook een praktijkexamen moest worden afgelegd.

Dat is nu uitgesteld en dat wordt nu wel eind 2009 of misschien wel 2010 omdat minister Eurlings bang is door de 2e kamer gefileerd te worden vanwege de kosten van 400 euro die dat praktijkexamen met zich meebrengt. En het is niet handig om als kabinet dat nu zowat dagelijks nieuwe lijsten produceert met ge- en verboden je tijdens de verkiezingscampagne zo onpopulair te maken. Als je een bromfietscertificaat wil halen voor een scooter, brommer of brommobiel, regel dat dan zo snel mogelijk.
Vertel het ook je ouders als die misschien geen rijbewijs hebben, maar wel een brommobiel willen kopen. Het rijbewijs AM heb je voor het leven, maar met onze “betrouwbare” overheid kan dat morgen al weer over zijn. En het kost natuurlijk weer geld en zoals gewoonlijk is het weer niet duidelijk waarom er zulke grote verschillen zijn in de kosten die de verschillende gemeenten in rekening brengen. Over het algemeen brengen ze dezelfde kosten in rekening als voor een normaal rijbewijs.

Leidschendam Voorburg  € 21,90  Eindhoven € 30,-   Den Haag  € 47,13 Zie hier de volledige lijst van de kosten (leges) die ze vragen bij de verschillende gemeenten.
Je kan helaas niet shoppen, je moet het aanvragen in de gemeente waar je woont. Het voordeel van geen parkeergeld te hoeven te betalen voor je brommobiel in Den Haag is inmiddels afgeschaft. Vraag bij de parkeerdienst in je eigen woonplaats wat daar de regels zijn. 

Update 2007; Bromfietsexamen uitgesteld.

 K. Slot says:

Ik was gezond (18) en behaalde mijn auto-rijbewijs waar van ik kort mocht genieten (schadevrij gereden) .Maar op 23-jarige leeftijd MS gekregen, waardoor ik niet meer auto reed mocht rijden. Mijn rijbewijs ondertussen verlopen en op 35-jarige leeftijd een brommobiel tot mijn beschikking kreeg om in te rijden. Je hebt je vrijheid weer terug, maar geld om een praktijk examen etc. weer te moeten halen heb ik niet omdat je van een uitkering moet rond komen.
FIJNE REGERING…..!!!!joha says:

ik heb ook een uitkering .fijne regering is dat.ik vind deze regering echt hongerlijers.alleen maar kom maar met dat geld.en de menssen met een uitkering moette maar er zelf zien uit te komen met hun klotegeld van de overheid.warom moette ze zo weinig uitgeven als er alles zo duur wordt en opstijgtGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: