denhaag4u{augustus 14, 2011}   Wat is de echte waarde van de gulden als we de euro nu afschaffen?

Wat is de echte waarde van de gulden als we de euro nu afschaffen?

Twingy    

twingy   twingyWouter says:

broodje gezond 7 euro dan fl 15,40?
pakje sigaretten 5 euro dan fl 11,00, enz enz. het zal wel wennen. Degemdiddelde nederlander zal blij zijn als hij de gulden terugkrijgt. De economie (lees grote bedrijven, multionalials, banken, enz) zullen een knauwkrijgen, maar ujiteindelijk leeft de ouderwetse NEDERLANDSE economie weer op en krijgen OOK de burgers het beter!!Leonid says:

we rekenen in euro maar houden in krasse gevallen de waarde in de gaten met gulden.
in Frankrijk staat op de kassabon ook de franc waarde. In Spanje worden kleine bedragen in Euro geregistreerd maar een huis nog in pesetas. (dat sluit ook beter aan bij de waarde die je ervoor betaald hebt)N says:

We kunnen door het opkopen van een groot deel van de dekking door het IMF helemaal niet terug naar een idividuele munt. Terugrekenen naar guldens is onzin omdat je dan gaat vergelijken met een prijs van 9 jaar geleden. Als we nooit de € gehad zouden hebben was in GULDENS in 9 jaar tijd ook alles flink duurder geworden, maar daar houdt niemand rekening mee, of dacht je dat dan de accijnzen op bv tabak niet schrikbarend waren verhoogd en de inhoud van het pakje verminderd? Om maar eens 1 voorbeeld te noemen.jan alleman says:

om iets te laten verdubbelen in 10 jaar moet het gemiddeld met 7% stijgen per jaar
brood in 2000: 1 gulden
brood in 2011: 1 euro (2,2 gulden)

dat is een stijging van 120% in 11 jaar.
das ongeveer 8,5% per jaar inflatie op brood.
om dan nog maar te zwijgen over de stijgende kosten van: verzekeringen, stroom, water, gas, milieu belasting, water belasting.
en het invoeren van eigen bijdrage op ziektekosten, huur prijzen voor particuliere woningen zijn van gulden prijs naar euro gegaan
het ergste is misschien wel dat onder de gulden tijd de vaste lasten van een gezin ongeveer 60% van het inkomen per maand opslokte. nu is dat 75%.

wanneer halen mensen hun kop toch een keer uit het zand en snappen ze dat de overheid niet werkt voor jou, dat de bedrijven en banken in het bijzonder de politici in hun zak hebben zitten, stemmen doen we voor de vorm, voor de illusie van democratie, de illusie van medezeggenschap. Het is 1 grote club en wij zitten er niet in.

tijd om de hooivorken van zolder te halen…
de overheid zal de politie en het leger inzetten om te zorgen dat jij de burger de rekeningen blijft betalen tot het einde der dagen, tenzij wij ze er weer eens op wijzen dat de graaiers te ver gaan.marian says:

nu is het zo de arbeiders worden steeds armer en de rijken steeds rijker laten we een keer eerlijk zijn want iedereen houdt zich wijzelijk stil maar is het voor ons niet eens tijd om van ons te laten horen wat wij willen want wij hoeven niet het onderspit delvencor says:

Worden jullie het dan nooit zat, het is jullie toekomst. Corruptie ,schandalige salarissen en zelfverrijking. Bedenk eens wat een referendum voor impact zou hebben.
best een machtig middel. helaas werkt de krant niet mee …..maar jullie kunnen twitteren FB en wat al niet meer knok voor je toekomst.
http://www.petities24.com/forum/30187/start/25 dank je corGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: