denhaag4u{februari 20, 2013}   Thuiskopieheffing niet op alle cd’s en dvd’s

Thuiskopieheffing niet op álle cd’s en dvd’s

20-2-2013 DEN HAAG (ANP)
Stichting de Thuiskopie mag niet op alle beeld- en geluidsdragers een thuiskopievergoeding heffen. De rechtbank Den Haag bepaalde dinsdag dat dit alleen mag op data-cd’s en dvd’s die bestemd zijn voor gebruik door consumenten voor het maken van een thuiskopie.
Het huidige stelsel van thuiskopieheffing op alle data-cd’s en dvd’s, ongeacht of die voor consumenten of professionele gebruikers bestemd zijn, is in strijd met de wet, aldus de rechtbank. Stichting de Thuiskopie daagde importeur en verkoper Imation voor het niet afdragen van de thuiskopievergoeding over levering van blanco data-cd’s en dvd’s.
De rechtbank stelt echter dat Imation geen vergoeding verschuldigd is voor de levering van data-cd’s en dvd’s aan professionele klanten.

Dat komt goed uit, want dat was Komp u ter hulp al een doorn in het oog.
Ze gebruiken die datadragers alleen maar voor eigen werk en voor kopieën voor eigen  gebruik van betaalde en freeware software.
Buiten die onwettige heffing op hun datadragers, betalen ze ook al aan Buma/Stemra voor het mogen beluisteren van muziek.
Dat is dan alleen maar om geluid en video te testen van pc’s, maar toch.

Alle schaamte voorbij: Stichting de Thuiskopie, die moet zorgen voor de thuiskopieheffing op consumentenproducten, stuurt nu zelfs facturen naar bedrijven voor servers waar niet eens opslagmedia in zitten. En maar graaien.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: