denhaag4u{december 6, 2008}   Supercomputer

’s Werelds eerste supersnelle personal computer is voorgesteld in het Verenigd Koninkrijk. De supercomputer doet het liefst 250 keer sneller dan de gemiddelde PC. Het ding kost voorlopig nog zo’n slordige 4.600 euro, maar computergigant Dell maakt zich sterk dat de machine weldra ook betaalbaar zal zijn voor de massa. Voor u en ik, zeg maar. Dat meldt The Times.

Onderzoek
In het begin zullen de Tesla supermachines – ontwikkeld bij NVIDIA in de Verenigde Staten – vooral hun afzet vinden bij universiteiten en onderzoekscentra. De informatieverwerking zal nu zo snel gaan dat artsen de resultaten van hersen- en lichaamscans, die tumors detecteren, binnen enkele uren zullen kunnen meedelen aan hun patiënten in plaats van na een aantal dagen.

Genezing
Wetenschappers geloven ook dat er vlugger geneesmiddelen voor ziektes als kanker en malaria zullen gevonden worden dan voorheen het geval was. Dat komt omdat er honderdduizenden simulaties kunnen gedraaid worden.

Gigantisch
Vorige zogenaamde supercomputers waren een samenstelling van duizenden machines die in gigantische kamers werden geïnstalleerd en die miljoenen en miljoenen kostten aan opbouw en onderhoud. De nieuwe Tesla-generatie lijkt op de ‘gewone’ PC’s, waar iedereen mee werkt.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: