denhaag4u{oktober 20, 2009}   Heeft uw vereniging of stichting een negatief saldo?

Heeft uw vereniging of stichting een negatief saldo?

U kent ze wel. Al die verenigingen en stichtingen die allemaal hun steentje bijdragen voor een leefbare samenleving. Veel vrijwilligers, die behalve dat ze hun tijd en energie opofferen, ook nog vaak zelf financieel bijdragen. En dat gaat om kleine maar ook om forse bedragen. Vaak staan er in de boekhouding wel de uitgaven maar geen of weinig inkomsten. Het saldo van de inkomsten en uitgaven is dan veelal negatief. Een negatieve kas bestaat niet. Iémand moet het betaald hebben. Tegenover die uitgaven moet een privé inbreng staan of komen te staan, waaruit blijkt wie dat heeft ingebracht.

Komp u ter hulp wil in Den Haag inventariseren hoe groot het probleem is Hoe vaak de betrokken vrijwilligers en besturen zelf nog extra bijdragen en om welke bedragen het gaat. U wordt verzocht een mail te sturen met de gegevens van uw rechtspersoon, beknopt aangeven wat u doet, en de hoogte van het negatieve saldo c.q privé inbreng.
Mail naar komputerhulp@casema.nl t.a.v.Ton Mertens.

We willen het overzicht zien te krijgen en als het probleem zo groot is als we vermoeden, dat kenbaar maken aan het gemeentebestuur.
We bedoelen wel eenvoudige organisaties met weinig of geen vast personeel. Dus niet die al reeds oversubsidieerde instellingen. En ook niet de klaverjas of biljartclub, want het moet wel een algemeen maatschappelijk belang dienen. Uw instelling krijgt op die op te stellen saldilijst een nummer. Uw gegevens gaan dus niet zomaar over tafel. Eerst inventariseren en dan zien we wel verder.

Advertentie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: