denhaag4u{maart 28, 2010}   ROC voor rechter

MBO leerlingen kosten 20.000 per jaar per persoon en worden slecht opgeleid.

ROC leerlingen willen school voor rechter slepentheun Genis says:

Interressant overzicht. Misschien wordt het tijd om druk uit te oefenen op het ministerie van onderwijs, maar hoe? Waar heb jij je cijfers vandaan?

Bedankt voor je moeite,

Vriendelijke groet
Theun GenisAlbert says:

De overheid is te dominant. Het voldoen aan de regels die de overheid stelt is een doel op zichzelf geworden. Dit staat het realiseren van kwaliteit in de weg. De urennorm is het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs is daar een goed voorbeeld van. Het voldoen aan deze norm is heilig. Hierdoor is het voor scholen erg ingewikkeld om hun onderwijsprogramma te flexibiliseren en tegemoet te komen aan de individuele verschillen tussen de leerlingen. Niet het voldoen aan de urennorm zou maatgevend moeten zijn, maar het behalen van het diploma. Niet het aantal uren dat de leerling les krijgt, maar de inhoud van de lessen zijn tenslotte bepalend voor de de kwaliteit van het onderwijs.
De meeste leerlingen die ik in het MBO tegenkom, werken wat betreft het studietempo onder hun niveau. Een belangrijke reden hiervoor is dat ze niet kunnen beloond kunnen worden met een versneld programma als ze eerder het vereiste niveau behalen, want dan komt de urennorm is het gedrang. Doordat veel leerlingen meer uren op school zitten dan nodig is, wordt het onderwijs duurder en bovendien ervaren leerlingen de school niet als een stimulerende omgeving omdat ze te weinig worden uitgedaagd en wordt cynisme in de hand gewerkt.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

et cetera
%d bloggers liken dit: