denhaag4u











{juni 20, 2019}   NIDA en HSP waarschuwen voor etnisch profileren bij opsporing bijstandsfraude

NIDA en HSP waarschuwen voor etnisch profileren bij opsporing bijstandsfraude

NIDA gaat wethouder Bert van Alphen (GroenLinks, sociale zaken) aan de tand voelen over de gesprekken die Den Haag voert met commerciële bureaus die in het buitenland, zoals Turkije en Marokko, bijstandsfraudeurs kunnen opsporen.
De islamitische partij waarschuwt voor etnisch profileren.

Het ligt voor de Marokkanen toch iets genuanceerder.
Tot eind 2008 was het onmogelijk om geld vanuit Marokko over te boeken naar Nederland.
Marokkanen kunnen geld niet overbrengen.

Dat zou nu wel mogelijk moeten zijn.

Maar de praktijk blijkt toch wat weerbarstiger
Het kan dan wel formeel zo zijn dat ze bezit hebben.
Maar het heeft weinig zin om dat eigen huis “op te laten eten”, als dat geld niet hier naar toe kan komen.

Het zou geregeld worden, werd er eind 2008 aangegeven
Maar in 2016 werden er nog steeds problemen gemeld om geld vanuit Marokko over te kunnen maken., en dat zal nu nog wel zo zijn.

“Geld versturen mag niet vanaf een Marokkaanse rekening. Ik (NL) heb een rekening in Marokko, maar zelfs dat blijkt geen nut te hebben: ik mag het geld in Marokko pinnen en zou het dan ergens moeten zien om te wisselen. Echter is het bedrag te groot om bij kantoortjes te blijven wisselen (buiten het feit dat die niet naar euro doen. Misschien in Casa of grotere steden wel?)
BP heeft een Amerikaanse en Marokkaanse rekening, maar versturen van zijn Marok rekening naar Amerikaanse is zelfs niet toegestaan.
Tot nu toe geen succes, de bank zegt dat het niet kan. Of je moet er iets mee kopen en dat aan een Europeaan in Marokko verkopen, maar het liefst kopen we hier niks.
We proberen dus een optie te zoeken waarbij het wel mogelijk is.. Hoop dat het lukt! Mocht iemand nog tips of ideeën hebben dan hoor ik het graag. “
www.buitenlandsepartner

Het gaat om mensen die toen nog werkzaam waren en een huis hadden gekocht met een waarde van 30.000 euro met een hypotheek van 6,5%
Dat is een maandlast van 230 euro.
Dat verkopen en het geld naar Nederland zien te krijgen is schier onmogelijk.
Dan zou de Nederlandse staat een Marokkaanse rekening kunnen openen.
En de verkoopsom op een te openen account van die persoon storten.
En terwijl de bijstand gewoon door wordt betaald, worden die uitgekeerde bedragen van die account afgeboekt naar de Marokkaanse rekening van de Nederlandse staat.
Tot alles* is overgeheveld en de account komt te vervallen.
Indien de persoon tussentijds weer aan het werk komt, kan het resterende bedrag in zijn geheel overgemaakt worden naar de NL rekening van die persoon.
En zo niet, blijft de uitbetaling van de bijstand doorgaan, maar is de opbrengst van het huis uiteindelijk, *tot het mogen hebben van 12.240 euro spaargeld, opgesoupeerd.



Plaats een reactie

et cetera